• Informácia pre stravníkov

          • Informácia pre stravníkov ! 


                 Záujemci o stravovanie v ŠJ v školskom roku 2022/2023 sa môžu prihlásiť v dňoch       26.08. 2022 /piatok/, 30.08. /utorok/ a 31.08. 2022 /streda/ v kancelárii     vedúcej ŠJ pri ZŠ J.A. Komenského. Zapísaný bude len ten stravník, ktorý odovzdá  riadne vyplnený Zápisný lístok na stravovanie s podpisom rodiča alebo zákonného zástupcu.  Poplatok za stravné zostáva nezmenené.     

            Všetky informácie obsahuje Zápisný lístok, ktorý je tiež zverejnený.

            Zápisný lístok si môžete stiahnuť tu:

            Zapisny_listok_na_stravovanie.pdf


                                                                                                          Dohányosová Zuzana

                                                                                                               Vedúca ŠJ                      

          • Výzva pre deti na intoxikáciu liekmi

          • Mládež čelí nebezpečnej internetovej výzve. Upozornili nás na to kolegovia z protidrogovej centrály národnej kriminálnej agentúry. Výzva nabáda deti a mladistvých k dobrovoľnej intoxikácii voľne predajnými liekmi.

             

            Táto výzva sa prvý krát objavila v roku 2015 vo Veľkej Británii. Používatelia sociálnych sietí nabádali deti k tomu, aby úmyselne užili väčšie množstvo dostupných liekov. To viedlo neraz k vážnym zdravotným problémom. Účinok voľne predajných liekov prichádza neskôr, čo vedie k nezvratnému poškodeniu zdravia, ako je napríklad trvalé poškodenie pečene.

             

            Úlohou zúčastneného na výzve je celý priebeh intoxikácie zaznamenať a prežité skúsenosti zdieľať na sociálnych sieťach.

             

            Podľa psychológov, ktorí sa k výzve v médiách vyjadrili, výzva deti neláka preto, že si chcú ublížiť, len si neuvedomujú následky, ktoré si môžu spôsobiť.

             

            Za uplynulý mesiac iba v Bratislave došlo k 12 otravám mladistvých a detí, ktoré pravdepodobne súvisia s výzvou.

             

            Apelujeme preto najmä na rodičov, aby zvýšili svoju obozretnosť a s deťmi o rizikách tejto výzvy hovorili.

             

             

             

            K predmetnej veci posielame tlačovú správu i link na FB.

            FB: https://www.facebook.com/policiaslovakia/posts/5483120158384828

          • Obchodná verejná súťaž na uzavretie nájomnej zmluvy na prevádzkovanie školského bufetu

          • Základná škola Jána Amosa Komenského ako správca majetku mesta Veľký Meder (ďalej lenako „ZŠ JAK“) v zmysle § 281 až 288 zákona č. 513/1991 Zb. Obchodného zákonníka v zneníneskorších predpisov a v súlade s VZN mesta Veľký Meder č. 135 o hospodárení a nakladanís majetkom mesta týmto

             

            vyhlasuje

             

            obchodnú verejnú súťaž o víťazný návrh na uzatvorenie nájomnej zmluvy nebytových priestorov na prevádzkovanie školského bufetu o celkovej výmere 10 m², nachádzajúcehosa na 1. NP ZŠ Jána Amosa Komenského, situovanej na Nám. B. Bartóka 497/20, 93201 VeľkýMeder (stavba so súpisným číslom: 495, zapísaná na LV č. 2287, vedenom Okresným úradomDunajská Streda katastrálny odbor, okres: Dunajská Streda, obec: Veľký Meder, k. ú. VeľkýMeder, na pozemku par. č. 1/3, zastavané plochy a nádvoria.)

             

            Spôsob a lehota podávania návrhu

            Navrhovatelia podávajú návrhy písomne v slovenskom jazyku v zalepenej obálke s uvedenímobchodného mena a sídla navrhovateľa, resp. miesta podnikania s označením „Obchodnáverejná súťaž ŠKOLSKÝ BUFET neotvárať“.Navrhovateľ predloží návrh osobne alebo doporučenou poštovou zásielkou tak, aby bolvyhlasovateľom riadne zaevidovaný najneskôr do 29.04.2022 do 09,00 hod. Po uplynutístanovenej lehoty nebude možné predložený návrh zmeniť a ani odvolať. Do obchodnejverejnej súťaže nebude možné zahrnúť návrh, ktorý bude doručený alebo predložený na adresuvyhlasovateľa po určenej lehote.

             

             

            Detaily sú uvedené v dokumentoch:

            Verejna_obchodna_sutaz_-_prenajom_bufetu.pdf

            Navrh_Zmluvy_o_podnajme.docx

             

             

             

             

             

             

             

             

          • Veľkonočné prianie

          • Veselé prežitie veľkonočných sviatkov plných pohody, radosti, úsmevov, relaxu a príjemnej rodinnej atmosféry praje kolektív zamestnancov a žiakov ZŠ J. A. Komenského vo Veľkom Mederi!

          • 2 % z dane pre školu

          • Aj vy môžete tento rok darovať 2% z dane pre zamestnanca pre školu, ktorú využijeme pre žiakov.

            Postup a tlačivo pre vyplnenie daňového priznania:

            Tlačivo na stiahnutie tu:

            Vyhlasenie_RZ_2021.pdf


            Postup na poukázanie 2% z daní za rok 2021

            POSTUP NA POUKÁZANIE 2 % Z DANE PRE ZAMESTNANCA

            Vyplňte „Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane“.


            15. 2. 2022 – do tohto termínu je potrebné požiadať zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania. Následne požiadajte zamestnávateľa o vystavenie „Potvrdenia o zaplatení dane“.

            30.4. 2022– do tohto termínu je potrebné obe tlačivá /Vyhlásenie a Potvrdenie o zaplatení dane/ doručiť alebo zaslať poštou na príslušný daňový úrad v mieste vášho bydliska.

            Poznámka: Zamestnanec si môže vybrať iba jedného prijímateľa, ktorému daruje svoje 2 %. Výška darovanej sumy predstavuje minimálne 3 €.

            POSTUP NA POUKÁZANIE 2 % Z DANE PRE FYZICKÚ OSOBU, KTORÁ SI DAŇOVÉ PRIZNANIE PODÁVA SAMA

            Fyzická osoba podáva daňové priznanie typu A alebo B. Priamo v tomto tlačive uvedie údaje o prijímateľovi 2 % a výške poukázanej sumy.

            31. 3. 2022 – posledný termín podania daňového priznania na príslušný daňový úrad (v mieste bydliska) a termín zaplatenia daňovej povinnosti.

            Poznámka: Fyzická osoba si môže vybrať len jedného prijímateľa, ktorému daruje svoje 2 %. Výška darovanej sumy predstavuje minimálne 3 €.

            POSTUP NA POUKÁZANIE 1 % (2 %) Z DANE PRE PRÁVNICKÚ OSOBU

            Právnická osoba (firma) vyplní údaje o prijímateľovi 1 % (2 %) a výške poukázanej sumy priamo v daňovom priznaní.

            2 % z dane môže poukázať právnická osoba (firma) v prípade, že počas roka 2021 až do termínu na podanie DP poskytla finančný dar vo výške min. 0,5 % z dane na verejnoprospešný účel (napr. nášmu OZ alebo inej organizácii).

            31. 3. 2022 – posledný termín podania daňového priznania na príslušný daňový úrad v mieste sídla spoločnosti a termín zaplatenia daňovej povinnosti (pokiaľ nie je schválené daňovým úradom inak).

            Poznámka: Právnická osoba má možnosť vybrať si až troch prijímateľov, ktorým sa rozhodla takouto formou pomôcť. Výška darovanej sumy pre jedného prijímateľa predstavuje minimálne 8 €.

          • Valentínska pošta

          • Deň sv. Valentína je jedinečnou príležitosťou ukázať, že vám záleží na druhých. Napíšte valentínku pre spolužiačku či spolužiaka na škole. Potešte radostnou správou kamaráta z inej triedy. Prekvapte učiteľov či kuchárky alebo upratovačky milým pozdravom.

            Na obal vašej správy napíšte meno a priezvisko osoby, ktorej chcete vás odkaz doručiť. Napíšte i triedu, ktorú žiak navštevuje.

            Pošta sa bude roznášať v utorok 14. februára 2023.

            Nezabudnite: termín na doručenie vašich správ je v pondelok 13. februára do 10:00.

            Schránka pošty na vaše valentínky sa nachádza na druhom poschodí pred školskou knižnicou.

             

          • Vydávanie antigénových testov

          • Antigénové testy sa budú rozdávať 8. a 9. februára 2022 v čase od 13:30 do 16:00.

            Testy by sa mali vykonávať v pondelky a štvrtky, pričom doklad o vykonaní testu je potrebné nahrať cez Edupage, prípadne doložiť vyplneným tlačivom.

          • Oznam pre rodičov a žiakov

          • Vyučovanie začína 10. januára 2021 prezenčnou formou, t.j. v škole, podľa štandardného rozvrhu pre všetkých. Zákonný zástupca vyplní tlačivo o bezpríznakovosti dieťaťa prostredníctvom Edupageu alebo papierovou formou. Vhodné je i pretestovanie dieťaťa antigénovým testom.

          • Pomohli recyklovať a vyhrali!

          • V súťaži zberu starých mobilov sme síce nevyhrali v kategórii škôl, no peknú odmenu si zo súťaže odniesli dvaja žiaci našej školy: Imre Borsi a Dávid Suli, ktorí si už zaslúžene užívajú novučičké tablety.

            Do zberu starých mobilov sa zapojilo 258 škôl  z celého Slovenska, ktoré spolu vyzbierali ohromných 26 642 mobilov! Ďakujeme, že ste i vy pomohli recyklovať staré mobily a súťaž bude pokračovať i v tomto roku, preto budeme radi, keď prinesiete svoj starý mobil na recykláciu do školy. Možno v ďalšom kole vyhráte peknú cenu v súťaži, prípadne sa nám podarí zvíťaziť medzi školami.

          • Spomienková slávnosť na vojenskom cintoríne

          • V posledný deň vyučovania pred jesennými prázdninami (t.j. 27.10.2021)  sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili spomienkovej slávnosti na vojenskom cintoríne. V prítomnosti štátneho tajomníka i delegácie zo Srbska si vypočuli podnetné informácie o udalostiach, ktoré sa odohrali na území nášho mesta počas 1. sv. vojny.

            Účastníci slávnosti mohli i symbolicky zapáliť sviečku na pamiatku zosnulých vojakov, aby si uctili ich pamiatku.
            Verme, že i táto slávnosť prispela k poznaniu histórie svojho mesta, koreňov a prispela i k rešpektu a tolerancii Slovenska so Srbskom.

          • Vyrezávanie tekvíc

          • V piatok 22.10.2021  sa pre žiakov 5. - 9. ročníka uskutočnilo Vyrezávanie tekvíc v školskej jedálni. Pozrite si fotografie z podujatia. Tekvice si naživo môžete pozrieť už zajtra vo vestibule školy. Zároveň budete mať možnosť hlasovať v súťaži o najkrajšiu tekvicu.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022

          • Základná škola Jána Amosa Komenského Vás srdečne pozýva na slávnostné otvorenie nového školského roka 2021/2022, ktoré sa uskutoční 02. septembra 2021 o 08:30 na školskom dvore.

             

            Podujatie sa uskutoční s ohľadom na aktuálne platné epidemiologické opatrenia. Odporúča sa mať nasadené rúško v interiéri a exteriéri školy.

             

            Organizačné pokyny pre rodičov a žiakov:

            Začiatok o 08:30 na nádvorí.

            V prípade nepriaznivého počasia sa žiaci 1. - 4. ročníka zhromaždia v školskej jedálni.

            Žiaci 5. - 9. ročníka pôjdu samostatne do svojich tried.

            Súčasťou podujatia je aj stretnutie rodičov prvého ročníka  s triednou učiteľkou, ktoré sa uskutoční po ukončení podujatia. Triedna učiteľka im poskytne potrebné informácie o ďalšom postupe.

             

            Pre žiakov prvého stupňa bude k dispozícii i mestský vláčik, ktorý bude k dispozícii od 09:00 hodiny.

          • Stravníci, pozor!


          • Školská jedáleň pri ZŠ J.A. Komenského, nám. B. Bartóka č. 20, 932 01  Veľký Meder


            Vážení rodičia!


                 V dňoch 26.08. 2021  a 27.08. 2021 v čase od 8.00 do 11.00 hod. môžete prihlásiť svoje deti na stravovanie na šk. rok 2021/2022 v kancelárii vedúcej školskej jedálne základnej školy.  Pri zápise obdržíte zápisný lístok na stravovanie a poštovú poukážku za september a október 2021, nakoľko obed môže stravník odoberať až po odovzdaní riadne vyplneného zápisného lístka   a zaplatení poplatku za stravné za mesiac september a október 2021.  Na stravovanie sa bude možné samozrejme prihlásiť aj dňa 02.09. 2021, aj počas celého školského roka.


            Poplatok za stravné 9, 10/2021    I. stupeň:     52,44 EUR


            Poplatok za stravné 9, 10/2021    II.stupeň:     55,48 EUR



                                                                                                                                        Dohányosová Zuzana

                                                                                                                                                vedúca ŠJ

            Zápisný lístok si môžete stiahnuť tu:

            PRIHLaSKA_NA_STRAVOVANIE_ZS_2021.pdf