• Výzva pre deti na intoxikáciu liekmi

          • Mládež čelí nebezpečnej internetovej výzve. Upozornili nás na to kolegovia z protidrogovej centrály národnej kriminálnej agentúry. Výzva nabáda deti a mladistvých k dobrovoľnej intoxikácii voľne predajnými liekmi.

             

            Táto výzva sa prvý krát objavila v roku 2015 vo Veľkej Británii. Používatelia sociálnych sietí nabádali deti k tomu, aby úmyselne užili väčšie množstvo dostupných liekov. To viedlo neraz k vážnym zdravotným problémom. Účinok voľne predajných liekov prichádza neskôr, čo vedie k nezvratnému poškodeniu zdravia, ako je napríklad trvalé poškodenie pečene.

             

            Úlohou zúčastneného na výzve je celý priebeh intoxikácie zaznamenať a prežité skúsenosti zdieľať na sociálnych sieťach.

             

            Podľa psychológov, ktorí sa k výzve v médiách vyjadrili, výzva deti neláka preto, že si chcú ublížiť, len si neuvedomujú následky, ktoré si môžu spôsobiť.

             

            Za uplynulý mesiac iba v Bratislave došlo k 12 otravám mladistvých a detí, ktoré pravdepodobne súvisia s výzvou.

             

            Apelujeme preto najmä na rodičov, aby zvýšili svoju obozretnosť a s deťmi o rizikách tejto výzvy hovorili.

             

             

             

            K predmetnej veci posielame tlačovú správu i link na FB.

            FB: https://www.facebook.com/policiaslovakia/posts/5483120158384828

          • Obchodná verejná súťaž na uzavretie nájomnej zmluvy na prevádzkovanie školského bufetu

          • Základná škola Jána Amosa Komenského ako správca majetku mesta Veľký Meder (ďalej lenako „ZŠ JAK“) v zmysle § 281 až 288 zákona č. 513/1991 Zb. Obchodného zákonníka v zneníneskorších predpisov a v súlade s VZN mesta Veľký Meder č. 135 o hospodárení a nakladanís majetkom mesta týmto

             

            vyhlasuje

             

            obchodnú verejnú súťaž o víťazný návrh na uzatvorenie nájomnej zmluvy nebytových priestorov na prevádzkovanie školského bufetu o celkovej výmere 10 m², nachádzajúcehosa na 1. NP ZŠ Jána Amosa Komenského, situovanej na Nám. B. Bartóka 497/20, 93201 VeľkýMeder (stavba so súpisným číslom: 495, zapísaná na LV č. 2287, vedenom Okresným úradomDunajská Streda katastrálny odbor, okres: Dunajská Streda, obec: Veľký Meder, k. ú. VeľkýMeder, na pozemku par. č. 1/3, zastavané plochy a nádvoria.)

             

            Spôsob a lehota podávania návrhu

            Navrhovatelia podávajú návrhy písomne v slovenskom jazyku v zalepenej obálke s uvedenímobchodného mena a sídla navrhovateľa, resp. miesta podnikania s označením „Obchodnáverejná súťaž ŠKOLSKÝ BUFET neotvárať“.Navrhovateľ predloží návrh osobne alebo doporučenou poštovou zásielkou tak, aby bolvyhlasovateľom riadne zaevidovaný najneskôr do 29.04.2022 do 09,00 hod. Po uplynutístanovenej lehoty nebude možné predložený návrh zmeniť a ani odvolať. Do obchodnejverejnej súťaže nebude možné zahrnúť návrh, ktorý bude doručený alebo predložený na adresuvyhlasovateľa po určenej lehote.

             

             

            Detaily sú uvedené v dokumentoch:

            Verejna_obchodna_sutaz_-_prenajom_bufetu.pdf

            Navrh_Zmluvy_o_podnajme.docx

             

             

             

             

             

             

             

             

          • Veľkonočné prianie

          • Veselé prežitie veľkonočných sviatkov plných pohody, radosti, úsmevov, relaxu a príjemnej rodinnej atmosféry praje kolektív zamestnancov a žiakov ZŠ J. A. Komenského vo Veľkom Mederi!