• Hodnotenie Školského programu Ovocie zelenina, Mlieko a mliečne výrobky

          • Vážený rodič, 

            v súčinnosti s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR, Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Úradu verejného zdravotníctva SR Vás prosíme o pravdivé vyplnenie a odoslanie tohto elektronického dotazníka hodnotenia Školského programu ovocie zelenina a mlieko a mliečne výrobky - do 20. novembra 2022, vrátane.

             

            https://forms.gle/KcAQTsvAEMs7mz938

             

            Pre vyplnenie dotazníka nie je potrebná žiadna e-mail adresa ani registrácia. Dotazník je možné vyplniť na počítači, alebo na mobilnom telefóne. Vyplnenie dotazníka trvá najviac 30 minút. Dotazník je anonymný. Formulár dotazníka je možné vyplniť na viackrát. Odpovede sa automaticky ukladajú.

             

            Otázky v dotazníku Vám kladieme s cieľom zistiť, ako účasť/neúčasť Vášho dieťaťa ovplyvnila jeho stravovacie zvyklosti, zvyklosti členov Vašej domácnosti, ako hodnotí Vaše dieťa a Vy fungovanie Školského programu v škole, ktorú Vaše dieťa navštevuje - ak je táto do programu zapojená. Zisťujeme však aj zmeny stravovacích zvyklostí detí v nezapojených školách.

            Školský program ovocie zelenina a mlieko a mliečne výrobky sa na Slovensku zameriava na podporu konzumácie ovocia, zeleniny a mlieka u detí a žiakov vo veku od 3 do 18 rokov vo vzdelávacích zariadeniach - materské školy, základné školy a špeciálne stredné školy.

            Program je spolufinancovaný zo zdrojov Európskej únie (EÚ) a národného rozpočtu.  Fungovanie tohto programu,  jeho efekty na zmenu stravovacích návykov detí sú predmetom hodnotenia, ako aj zamerania tohto dotazníka.

             

            Viac informácií o hodnotení Školského programu ovocie, zelenina, mlieko a mliečne výrobky v Slovenskej republike nájdete na našej webstránke skolskeovocie.uniag.sk , kde je aj informácia o podporných stanoviskách Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Úradu verejného zdravotníctva SR; zameraní hodnotiacej správy Školského programu Ovocie, zelenina, mlieko a mliečne výrobky pre deti do škôl; tomto dotazníkovom prieskume; ochrane osobných údajov (GDPR) s ním súvisiacich. 

             

            Vaše odpovede, názory a podnety poskytnuté v tomto dotazníku sú dôležité pre hodnotenie a zlepšenie účinnosti a fungovania tohto programu v EÚ a predovšetkým na Slovensku.

            Dotazník sa skladá zo všeobecných otázok, otázok o stravovacích zvyklostiach a ich zmenách za obdobie 2017-2022 Vášho dieťaťa, Vašej domácnosti, vedomostného testu a otázok o fungovaní Školského programu a možnostiach jeho vylepšenia, čo môže prispieť aj k prínosom pre Vaše dieťa a domácnosť. Hodnotenie programu a hodnotiaca správa, na ktorej sa svojimi odpoveďami budete podieľať, sú podmienkou jeho ďalšieho spolufinancovania z prostriedkov Európskej únie.

             

            Vopred Vám za Vaše odpovede a Váš čas ďakujeme.

            Za riešiteľský kolektív zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre - prof. Ing. Ľubica Bartová, CSc. 

            V prípade otázok k dotazníku nás prosím kontaktujte na: ovociezeleninamlieko@gmail.com 

          • Školská kolekcia - hlasovanie

          • Krásny deň všetkým,

             máme pre Vás jedno skvelé prekvapenie!

             Do školy prichádza nová školská kolekcia a ste to práve Vy, kto rozhodne o jej podobe! Hlasujte do 11.11.2022 o tom, ktorý z troch motívov sa Vám páči najviac. Víťazný motív potom použijeme na vytvorenie celej kolekcie, kde nájdete nie len mikiny a tričká, ale aj tepláky, batohy, čiapky a ďalšie kúsky :-) Hlasovať môžete tu: https://schoolsunited.cz/hlasovani/8c11b11a